DISC Training

Hoe verander je die moeizame communicatie met bijvoorbeeld je collega? Hoe komt het dat je steeds weer opnieuw belandt in dezelfde soort situaties? In contact met anderen komen we onszelf tegen.

Waarom DISC?

Wil je een trendbreuk in jouw taaie patronen en meer impact hebben als leider en als mens, dan zal je moeten leren niet door je bril, maar naar je bril te kijken. Iedereen kijkt anders naar de wereld. Andere mensen hebben, vaak tot je stomme verbazing, een hele andere beleving. Dit inzicht kan je aanzetten te stoppen met zenden, overtuigen en uitleggen, ( je weet wel de dingen die zo ontzettend veel energie kosten) en in plaats daarvan leren kijken, voelen, ervaren, luisteren en verbinden.

De DISC training is geschikt voor iedereen die meer inzicht wil in zijn of haar eigen communicatie- en gedragsstijl, en beter wil leren afstemmen en meer invloed wil uitoefenen op anderen.

De DISC is gericht op reactiegedrag. Dat betekent dat het gedrag is wat aan de buitenkant voor een ander waar te nemen is. Wat men niet ziet zijn jouw intenties, overtuigingen, drijfveren. Maar deze zijn wel erg belangrijk voor jou om te snappen. Je krijgt daardoor beter inzicht in wie je bent en hoe de ander jou ervaart. En vaak zie ik in trainingen dat daar altijd wel een verschil in zit. Ook vind ik dat je naast de DISC verder moet kijken naar gedrag. Je moet begrijpen waar het vandaan komt. In deze training sta ik daarom ook stil bij jouw gezin van herkomst en de besluiten die jij als kind hebt genomen. Deze combinatie maakt de training uniek en zorgt voor een veel betere resultaat.

 

Wanneer vindt de training plaats?

De training is op 16 september 2022 en duurt van 10:00 tot 16:00 uur. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen, om zo te garanderen dat voor iedere deelnemer voldoende persoonlijke aandacht is.

 

Voor wie?

De DISC is relevant voor iedere professional. Of jij nu medewerker, coach of teamleider bent. Elke professional heeft baat bij de DISC training. Als medewerker kan jij de theorie toepassen op jezelf en het team waar je mee samenwerkt en als coach kan jij nog effectiever een ander persoon coachen als jij een beeld hebt van zijn of haar bril. De vragen die jij als coach stelt zijn veel effectiever en komen beter binnen. Ook helpt de DISC de teamleiders om een goed team samen te stellen en nieuwe medewerkers in het recruitmentproces te toetsen op hun communicatie en gedrag. Passen zij op de functie? En welke impact gaan zij maken op het zittende team en individuen in het team?

 

Inhoud van het programma:

 • Je krijgt inzicht in jouw gedragspatronen en communicatiestijl.
 • Je gaat je verdiepen in de gedragspatronen en communicatiestijl van collega’s waar je veel mee samenwerkt.
 • Je leert hoe je moet aansluiten bij andere voorkeursstijlen. Wat heb jij te doen in de samenwerking of in het dialoog?
 • Je krijgt inzicht in je persoonlijke sterktes en ontwikkelpunten en die van andere.
 • Je leert hoe je de DISC effectief kan inzetten in je huidige rol zodat jij zelf verder kan ontwikkelen.
 • Je leert je staande te houden in moeilijk situaties of conflicten.

 

Na de training is het resultaat dat je:

 • Inzicht hebt in de impact die jij maakt op andere
 • Invloed kan uitoefenen op anderen
 • Beter herkent wanneer jij in je kracht acteert, en welke triggers jou stress geven
 • Conflicten kan omzetten naar constructieve gesprekken
 • Je doelen haalt, en de juiste resultaten bereiken
 • De bril van een ander kan opzetten, en beter kan verbinden omdat je meer begrip hebt ontwikkeld voor de ander

 

Wat is de investering? 

De kosten voor deze open training zijn 150 EUR inclusief BTW en inclusief een volledig verzorgde lunch.

 

Waar wordt de training gehouden?

De training vindt plaats in de trainingsruimte van groei-IT, in Capelle aan den IJssel. Met nog geen 5 minuten van de A20 en een treinstation om de hoek ben je er zo. 

Adres: Rietbaan 10 Capelle aan den IJssel

Over de trainer

Kawtar Bzioui heeft zich in 2017 laten omscholen tot IT’er en is met de tijd doorgegroeid tot IT recruiter. Inmiddels is zij 3 jaar actief binnen deze rol. Omdat de DISC zoveel impact op haar heeft gemaakt, besloot Kawtar zich hier meer in te gaan verdiepen. De afgelopen jaren heeft Kawtar meerdere trainingen bijgewoond, heeft ze onder begeleiding van Mounia Houari een aantal DISC trainingen verzorgd en heeft zij zichzelf laten certificeren. Kawtar geeft trainingen aan onder anderen Gemeente Rotterdam en Gemeente Amsterdam. Samen met Mounia Houari realiseert zij de trainingen voor Inspired. 

Meld je nu aan voor de open DISC training van 16 september!

Leer jezelf beter kennen en groei als professional